Köszöntő

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük Önt az Országház Látogatóközpontjának honlapján!

Az elmúlt években sok ezer honfitársunk dolgozott azért, hogy Ön zavartalanul gyönyörködhessen az újra fehéren ragyogó neogótikus palotában, illetve az azt körülölelő Kossuth térben.

A rekonstrukció során számos, az Ön kényelmét szolgáló új funkció került és kerül kialakításra: a Látogatóközpontban látvány- és kiállítóterek, kávézó és ajándékbolt várják Önt.

Az infrastruktúra önmagában azonban nem elegendő. Bízunk abban, hogy vendégszeretetünk és segítőkészségünk hozzájárul ahhoz, hogy Ön élményekben gazdagon távozzon az Országházból és örömmel térjen vissza ismerőseivel, barátaival.

 

Kellemes és tartalmas időtöltést kívánunk Önnek!

A Közönségszolgálati Főosztály munkatársai

 

 

Aktuális Aktuális

Vissza

V4 Tér-Zene

A Tér - Zene elnevezésű zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet Budapest történelmi helyszínén, a Kossuth téren.

 

2017. július 1. és 2018. június 30. között Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét. Tér-Zene programsorozatot júniusban a visegrádi országok egy-egy fellépőjével tesszük változatosabbá, a koncertek célja a tagországok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország közötti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeik bemutatása.

 

2018. június 7-én, csütörtökön 17:00 órakor a szlovák nemzetiségű Spectrum Quartet ad 60 perces koncertet. Műsorukban a populáris klasszikus zenétől a könnyedebb műfajokig lesznek darabok.

 

2018. június 14-én, csütörtökön 17:00 órakor a lengyel nemzetiségű Lukasz Gothszalk Trio ad 60 perces koncertet. Lukasz Gothszalk kiemelkedő lengyel trombitás. Különböző klasszikus zenei stílusokban, mint a barokk és a kortárs zene is sikerrel bizonyítja tehetségét.

 

2018. június 23-án, szombaton 19:00 órakor a a Swing á la Django és a Dohnányi Big Band ad 60 perces koncertet. Az együttes Big Band formációja 2015 januárjában a Művészetek Palotájában debütált, két telt házas koncerten. A zenekar elsősorban swing számok feldolgozásait játssza, de megtalálható repertoárjukban Szentpáli Roland több szerzeménye is, aki egyébként a zenekar állandó vendégművésze is.

 

2018. június 28. csütörtökön 17:00 órakor a cseh nemzetiségű Brno-i konzervatórium vonósnégyese ad 60 perces koncertet.

 

Helyszín minden alkalommal a Kossuth tér Országház főbejárat előtti területe.


Várunk minden érdeklődőt!


A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


Jegyvásárlás Jegyvásárlás

Térkép