Köszöntő

Tisztelt Látogatónk!

Köszöntjük Önt az Országház Látogatóközpontjának honlapján!

Az elmúlt években sok ezer honfitársunk dolgozott azért, hogy Ön zavartalanul gyönyörködhessen az újra fehéren ragyogó neogótikus palotában, illetve az azt körülölelő Kossuth térben.

A rekonstrukció során számos, az Ön kényelmét szolgáló új funkció került és kerül kialakításra: a Látogatóközpontban látvány- és kiállítóterek, kávézó és ajándékbolt várják Önt.

Az infrastruktúra önmagában azonban nem elegendő. Bízunk abban, hogy vendégszeretetünk és segítőkészségünk hozzájárul ahhoz, hogy Ön élményekben gazdagon távozzon az Országházból és örömmel térjen vissza ismerőseivel, barátaival.

 

Kellemes és tartalmas időtöltést kívánunk Önnek!

A Közönségszolgálati Főosztály munkatársai

 

 

Aktuális Aktuális

Kultúrális Örökség Napjai

Rejtett helyiségek, játékos gyerekvezetés, szédítő magasság és zenés műsor várta az érdeklődőket szeptember 16-án és 17-én az Országházban és a Kossuth téren.

Tér-sétával és kibővített Országház-látogatással indult a kétnapos rendezvénysorozat: előbbi során a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól tudhattak meg érdekességeket a résztvevők, míg a rendhagyó parlamenti túrán a hagyományosan látogatói útvonalon kívül eső termekbe is bepillanthattak. A gyerekeknek szóló vezetés tovább színesítette a programkínálatot, ahol a legkisebbek játékos feladatok segítségével ismerkedhettek meg az országgyűlés épületével.

Idén is nagy népszerűségre tett szert a kupolatúra, ahol 96 méter magasból nyílik egyedülálló kilátás a városra. Az alagsori sétán az Országház földalatti járatait fedezhették fel a látogatók, a frissen elújított Delegációs terem megtekintése pedig további kuriózumként szolgált. Az Országgyűlési Múzeumban a kiegyezés 150. évfordulója alkalmából tartottak tárlatvezetést A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban, az Országgyűlési Könyvtárat pedig magyar és angol nyelven is lehetőség nyílt megtekinteni.

Délután Esze Jenő és zenekara adott koncertet a Kossuth téren, akik pedig az esti programra regisztráltak, a Vadászterem erkélyéről a Dunára nézve élvezhették a naplemente látványát.

Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk, és szeretettel várunk minden érdeklődőt további rendezvényeinken is!


Jegyvásárlás Jegyvásárlás

Térkép