Fontos információk

  1. A kedvezményre való jogosultságot a jegy megváltásakor, illetve az online rendszeren történt előzetes jegyvásárlás esetén belépéskor a megfelelő igazolvány bemutatásával igazolni kell.
  2. Az Országház épületébe kizárólag előzetes biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró-, vágóeszköz, gázspray stb.) nem hozhatók be. Tilos az épületbe fegyvert, lőfegyvert, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására alkalmas készüléket, illetve bármilyen pirotechnikai eszközt behozni.
  3. Az épületben fényképezőgép és videokamera használata megengedett. A biztonsági beléptető rendszer területén és a kupolacsarnokban – a Szent Korona védelme érdekében – tilos a fényképezés.
  4. Fogyatékkal élők is látogathatják az Országház épületét, mozgáskorlátozott látogatóknak akadálymentes közlekedést biztosítunk. Jelentkezésnél vagy jegyvásárlásnál kérjék munkatársaink segítségét.
  5. Vakvezető kutya kivételével az épületbe élő állatot behozni tilos. 
  6. Nyilvános illemhely használatára a Látogatóközpont bejáratánál van lehetőség.
  7. A látogatás az országgyűlés programjai vagy állami protokollrendezvények miatt akár közvetlenül a beléptetés előtt lemondható.
  8. Parkolásra a Látogatóközpont előtt nincs lehetőség.